Teelt

De aardappelen die worden gebruikt als grondstof voor de Bexcellent producten worden onder supervisie van Bex B.V. geteeld, geoogst en bewaard.

Er zijn een aantal telers waar Bex BV een jarenlange relatie mee heeft opgebouwd.

Zo zorgt Maatschap vd Eertwegh uit Kessel voor de teelt van de Agria aardappelen. Maatschap Vissers uit Haelen zorgt voor het vroege ras Premiere en ook een gedeelte van het Bintje areaal. Maatschap Kleuters uit Merkelbeek teelt al meer dan 25 jaar diverse soorten aardappels voor Bex BV.

Door deze jarenlange samenwerkingen weten telers welke specificatie en kwaliteitseisen Bex BV verlangt. Dit zorgt ervoor dat we een constant en smaakvol aardappelproduct kunnen leveren het hele jaar rond.

Uiteraard worden deze aardappels geteeld onder de kwaliteitskeurmerken: Global gap en Voedselveiligheidscertificaat. Dit zorgt ervoor dat ook in de basis voedselveiligheid wordt gegarandeerd.

Oogst nieuws 2020

 

Bex BV hecht veel waarde aan langdurige relaties en samenwerkingen. Een van de telers met wie Bex BV al meer dan 15 jaar samenwerkt is Rob Vissers van Maatschap Vissers uit Haelen. Rob teelt de Limburgse Première aardappelen. Ook is hij sinds 3 jaar verantwoordelijk voor de teelt van een gedeelte van de Bintje aardappelen die Bex BV verwerkt.

Momenteel is Vissers volop aan het rooien van de Premières. De Première is een uitstekende vroege fritesaardappel die ingezet wordt als voorloper van de Bintjes/ Fontanes die pas later in het seizoen geoogst worden.

Alle aardappelen worden geteeld onder Voedselveiligheid certificaat. Andere belangrijke speerpunten bij de teelt van Vissers zijn: Aardappels 1 keer in de 5 jaar op hetzelfde perceel telen en het stimuleren van biodiversiteit door het inzetten van bloemrijke akkerranden. Een voordeel hiervan is dat de schadelijke insecten die er zijn, meer natuurlijke vijanden krijgen waardoor er minder gewasbescherming nodig is om plagen te bestrijden. De grond wordt bovendien zo weinig mogelijk bewerkt (lees: niet ploegen) en na het zaaien van de tarwe wordt er groenbemester toegepast.

Een ander leuk feitje is dat Rob binnen zijn akkerbouwbedrijf de mest gebruikt van melkveehouderij JHC Van Melick uit Neer. Deze koeien worden gevoerd met het aardappelrestproduct dat bij Bex BV ontstaat tijdens het verwerkingsproces. Dit is een goed voorbeeld van circulaire landbouw.
#samenwerken #limburg #versefriet #circulairelandbouw

 

Impressie oogst 2018 bij MTS van den Eertwegh in Kessel

Kwaliteit

Een kwalitatief aardappelproduct, dat is waar het om draait bij Bex B.V. Immers, een goede kwaliteit geeft een goede smaak en dat proef je. Daarom wordt de gehele keten, van het land tot bij de klant, beheerst. Bij Bex BV zijn de volgende kwaliteitsaspecten van belang:

Intensieve teeltbegeleiding

Allereerst worden de aardappels die nodig zijn onder nauwkeurige supervisie van Arno Bex geteeld. Jarenlang teelde Bex zijn eigen aardappels en heeft daarom zelf veel expertise opgebouwd. Samen met de teler wordt gezorgd voor een hoogstaand beginproduct. Lees hier meer over de teelt.

Constante bewaring

De bewaring van de aardappels wordt gedaan onder constante atmosfeer d.m.v. luchtkoeling. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen en smaak in de aardappel behouden.

Koudwater proces

De aardappels worden tijdens het schilproces niet verhit of in contact gebracht met warm water. Het natuurproduct blijft derhalve rauw oftewel echt vers. Het snijden van de aardappels tot friet gebeurt met een ingenieus watersnijsysteem. Dit zorgt voor mooie gladde frietjes. Direct na het verpakken worden de aardappelproducten in de koeling geplaatst.

kind op aardappelveld

'Kwaliteit die je proeft'

Een kwalitatief aardappelproduct, dat is waar het om draait bij Bex B.V. Immers, een goede kwaliteit geeft een goede smaak en dat proef je. Daarom wordt de gehele keten, van het land tot bij de klant, beheerst.

 

'Deze friet moet je echt geproefd hebben'

Bent u nieuwe klant en wilt u graag meer informatie over onze producten of een afspraak maken voor een bezoek? Neem dan contact op met Anke Heijligers-Bex +31 (0)6-38825785.

Volg ons ook op Facebook

Wij zijn ook actief op Facebook! Klik op onderstaand icoontje om naar de pagina te gaan.